تاثیر کرونا بر کسب و کارهای آنلاین و سنتی– ساری بن خرید آنلاین در ساری
تاثیر کرونا بر کسب و کارها
Amin_Esmaeili 1399/07/22 وبلاگ

کرونا با کسب و کار آنلاین و سنتی چه کرد؟

 

آغاز فراگیری کرونا:

در دسامبر 2019 ، شیوع کووید -19 از شهر ووهان در استان هوبای چین آغاز شد و با گذشت زمان در سرتاسر جهان پخش شد . هرچند که مرکز شیوع این بیماری چین بود اما هم اکنون موارد ابتلای زیادی در کشور های دیگر گزارش شده است؛ بسیاری از کشور ها با راه های موثری با آن مقابله کرده اند اما هنوز مشخص نیست که تا کی این بیماری ادامه خواهد داشت.

با توجه به نگرانی سازمان جهانی بهداشت برای سلامت عمومی جهانی ، این بیماری یک بیماری همه گیر جهانی معرفی شد .

     

تاثیرات اقتصادی کرونا:

در دنیایی که به شدت پیوسته و دارای ارتباطات قوی بین کشور هاست با کند شدن فعالیت های اقتصادی ،کاکرد زنجیره تامین عرضه جهانی مختل خواهد شد،بر اساس بررسی های اقتصادی صورت گرفته، نشان میدهد که شیوع ویروس کرونا بخش های اقتصادی از جمله :

گردشگری ، بازار سرمایه ، قیمت کالاها ، تولید ناخالص داخلی ، بازار مسکن ، کسب کارهای خرد ، کسب و کارهای عمومی ، بازار ارز ، بازرگانی خارجی

را تخت تاثیر خود قرار داده است.

شرط اصلی برای کنترل شیوع این ویروس،رعایت پروتکل های بهداشتی ، حفظ اصله اجتماعی ، کاهش حداکثر تعاملات اجتماعی و ماندن در خانه است، بنابراین بسیاری از کسب و کارهای اقتصادی با تعطیلی و رکود مواجه شده‌اند.با توجه به این ضرر ها در اقتصاد ایران اگر به زودی چاره ای اندیشیده نشود فعالان اقتصادی دچار مشکل می شوند.

آغاز فراگیری کرونا

تعدیل نیرو :

مطابق پژوهشی که مرکز آمار انجام داده است؛ ۳0 درصد از کسب و کارها در اسفند و فروردین ماه 98 حداقل یک نفر از نیروی کار خود را تعدیل کرده‌اند و در اردیبهشت ماه که محدودیت‌ها برطرف شد و کسب و کارها فعالیت خود را شروع کردند، 7 درصد بنگاه‌ها حداقل یک نفر را تعدیل کرده‌اند.

بیشترین تعدیل نیرو مربوط به بخش کشاورزی است . در اسفند و فروردین ۴۳.۴ درصد بنگاه‌ها حداقل یک نفر تعدیل نیرو داشتند و در اردیبهشت ماه ۳۴ درصد آنها حداقل یک نفر را اخراج کردند. کمترین تعدیل نیرو نیز مربوط به بخش صنعت و معدن است که در ماه‌های ابتدایی شیوع کرونا (اسفند و فروردین) ۷۷.۴ درصد و اردیبهشت ماه ۸۸.۴ درصد از فعالان صنعت و معدن هیچ‌کدام از نیروی کار خود را تعدیل نکردند.

یکی از راهکارهایی که کسب و کارها در ایام شیوع بیماری در پیش گرفتند دورکاری بود. در دوره زمانی اسفند و فروردین، در ۲۵ درصد از کل بخش‌های کسب و کار حداقل یک نفر دورکار بودند و در اردیبهشت ۲۰ درصد موارد حداقل یک نفر از دورکاری استفاده کرده‌ است.

نتایج پژوهش مرکز آمار نشان می‌دهد که مهمترین مشکل کسب و کارها طی اسفند و فروردین ماه پرداخت حقوق و دستمزد، بازپرداخت وام‌ها و پرداخت اجاره بوده که به ترتیب ۲۵، ۲۱ و ۲۱ درصد مشکلات کسب و کارها در این گروه‌ها بوده‌است.

در کل می توان گفت :   نمودار تاثیرات کرونا  

تاثیر مثبت ویروس کرونا بر کسب و کار آنلاین:

خرید اینترنتی، پاسخی به نگرانی های مردم در روزهای شیوع کرونا بوده و با فراهم کردن بستری در محیط وب، زمینه مستقیم تهیه کالاها را از طریق اینترنت فراهم کرده تا مشتری بدون خروج از منزل بتواند از فروشگاه های آنلاین نیاز خود را تامین کند. کسب و کارهای آنلاین حتی قبل از شیوع جهانی کرونا نیز مورد استقبال مدیران ، فعالان اقتصادی و مردم قرار گرفته بودند اما بعد از شیوع ویروس کووید ۱۹ ، این استقبال شکل جدی تری به خود گرفت.

برخی از کسب‌ و کارهای آنلاین ایرانی در شرایط شیوع ویروس کرونا توانستند به‌خوبی کسب و کار خود را گسترش دهند، برندهای مطرحی نظیر اسنپ، دیجی کالا، دیوار و آنلاین شاپ ها و ... از جمله کسب و کارهایی هستند که با استفاده از بستر آنلاین توانستند از شیوع کرونا سود کنند.

این دسته از برندها با ارائه خدمات آنلاین در زمینه نیازهای اساسی مردم توانستند نظر بسیاری از افراد را به‌سوی خود جلب کنند، به‌طور مثال در ایام قرنطینه و تعطیلی فروشگاه‌های عمومی ، دیجی کالا با تأمین کالاهای موردنیاز مردم و ارائه خدمات خرید آنلاین توانست رشد قابل‌ توجهی داشته باشند.

پیشرفت کسب و کارهای آنلاین  

به‌طورکلی متخصصان در زمینه تحلیل کسب‌ و کارها معتقدند که در دوران شیوع کرونا و پس‌ از آن بیزینس و ارائه خدمات هر سازمان باید شکل جدید به خود بگیرد و پیش‌بینی می‌شوند که تمامی صنایع تا حد امکان در بستر آنلاین گسترش داده شوند.

همچنین می توانید در ساری بن شهر مجازی ساری دور بزنید،تخفیف بگیرید و خرید کنید!  

ویژگی کسب و کارهای اینترنتی:

وقتی کسب و‌ کاری فعالیت خود را به صورت تجارت الکترونیک شروع کرده است باید برای سازگار ماندن آماده‌ تغییر باشد. با رشد تکنولوژی سیستمهای مورد استفاده در کسب و ‌کار نیز باید به روز نگه داشته شده یا در صورت نیاز جایگزین شوند.

زیرساختهای کسب و ‌کار آنلاین باید کامل و بی‌عیب باشد، زیرا در صورت ناقص بودن هزینه‌های دیگری برای کسب و ‌کار ایجاد می‌کند. مشتریانی هستند که پس از تحویل کالا از کیفیت آن راضی نبوده و کالا را ارجاع می‌دهند حتی مصرف‌کنندگانی هم وجود دارند که چیزی بیش از بازپرداخت مبلغ خود را می‌خواهند.

مزایا کسب و کار آنلاین:

این نوع از کسب و کار سراسر از مزیت های فروان است به خصوص در دوران کرونا! از جمله مزایای  کسب و کار اینترنتی که به وضوح مشخص است، این امر است که خودتان می توانید کارفرمای خودتان باشید و با راه اندازی کسب و کار خود، تجربه حضور در بازارهای متعدد و وسیع را با سرمایه کم کسب کنید.

  •  برای شروع کسب و کار آنلاین نیازی به سرمایه هنگفت ندارید.
  •  محدود نبودن بازار کار کسب و کار اینترنی که میتواند بیست و چهار ساعته و در هر زمانی از شبانه روز به ارائه خدمات خود بپردازد.
  • نیاز به فضای کاری ندارید میتوانید در هر مکان و موقعیتی کسب و کار خود را دنبال کنید که با وجود ویروس کرونا میتواند برای کسب کار شما بردی بزرگ باشد .
  • در این دوران ، کسب و کارهای اینترنتی فرصت بیشتری برای تبلیغات کارهای خود دارند و برعکس کسب و کارهای سنتی نگرانی برای از دست دادن مشتریان خود ندارند، همین موضوع باعث سود و افزایش فروش کسب و کار های اینترنتی شده است .
  • در این دوران که رعایت فاصله اجتماعی الزامی است استقبال از این نوع کسب و کار افزایش یافته است.
  • مقایسه آسان ،صرفه جویی در وقت ،مواجهه با نظرات دیگران و استفاده از بن ها تخفیفی از دیگر مزایای این نوع از کسب کار است.
فروشگاه های آنلاین ارائه خدمات 24 ساعته در فروشگاه آنلاین

معایب کسب و کار آنلاین:

شاید بتوان گفت بزرگترین عیب این نوع کسب و کار عدم ارتباط حضوری با مشتریانتان است.البته راهکار هایی مانند قابلیت چت آنلاین برای ارتباط با مشتری وجود دارد که میتوان از آن ها بهره برد تا در لحظه پاسخگوی مشتریان باشیم؛جالبه بدونید به تازگی حتی امکان ارسال صدا از طریق این ابزار هم فراهم شده! این یعنی یک ارتباط نوین با مشتریان!

  • عدم تست کالا ، مشاهده و بررسی حضوری قبل از خرید
  • موارد حقوقی مانند مسائل قانونی و حقوقی خرید اینترنتی
  •  جلب اعتماد کاربران باوجود سابقه ی دزدان اینترنتی کاری دشوار است
  • نیاز به دسترسی اینترنت و در صورت اختلال اینترنت کار شما دچار اختلال می شود
choosing

کسب و کار آنلاین ؛ خوب یا بد؟

در کل میتوان گفت مزایای کسب و کار آنلاین بسیار زیاد است و از نظر درآمدی و گسترش کار حد و مرزی ندارد! چند سالی است که کسب و کارهای اینترنتی رونق گرفته اند و با شیوع ویروس کرونا رشد بی سابقه ای را تجربه کرده اند و هر روزه به تعدا آن ها افزوده می شود که این افزایش، باعث رقابت شدید تر،کیفیت بالاتر، قیمت کمتر و... می شود.

برای ورود به این حوزه باید از مشاوران و افراد متخصص مشاوره بگیرید تا با اطلاعات کامل و جامع ، به صورت اصولی گامی در عرصه تجارت الکترونیک برداشته و خدماتی شگفت انگیز برای مردم ارائه دهید و فراموش نکنید دنیای تجارت الکترونیک به صورت مداوم در حال بروزرسانی و بهتر شدن هست، شما هم خودتان را بروز نگه دارید!

 

نوشتن دیدگاه جدید